Gündem

“Tanıtım sahtekârlığı, belediyeler arası işbirliği ile çözülür!”

Ajans 369 Özel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, özellikle deprem sonra Unesco’nun gastronomi şehri ilan ettiği Hatay’ın adını kullanarak İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde yaptıkları, tanıtım sahtekârlığının, yine belediyeler arası işbirliği ile çözülebileceğine dikkat çekti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, 16 Ekim’de Ajans 369’un İKSAD haberine istinaden, Hatay adının temsili noktasındaki hassasiyetlerine işaret etti.

İBB’DEN ÜCRETSİZ ALINAN STANTLAR PARAYLA SATILIYOR!

Anımsanacağı üzere, istifa eden kurucu başkan yardımcısı Semai Semir, İKSAD adı altındaki İskenderun Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin, başkanı da dâhil olmak üzere içinde İskenderunlu olmayan isimlerden oluştuğu, son genel kurulunu karar defterine işletmeden yaptığı ve Hatay adını kullanarak, belediyeden aldığı ücretsiz stant alanlarını parayla, Hataylı ve temsil kabiliyeti olmayan kişilere satıldığı iddia edilmişti.

“MAVİ BAYRAK ÇALIŞMAMIZ DEPREMLE ERTELENDİ!”

Ajans 369’a bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bu konuda bir “Mavi Bayrak” çalışması yaptıklarını ancak, depremle bu çalışmanın ertelendiğini belirterek, tanıtım günlerinde belediyeler arasında işbirliğinin önemine dikkat çekiyor.

“Deprem sonrası İBB’nin ücretsiz stantla destek verdiği derneklerde, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin görüşü alınmamıştır. Sorulsa idi, karışıklığı giderir, temsil kabiliyeti olmayan derneklerin yanlış tanıtımına yol vermezdik!”

600 ÇEŞİT YEMEĞİ OLAN HATAY’I KEBAPLA ANIYORLAR!

Hatay Gastronomi Evi Başkanı İpek Aslan, gastronomi şehri unvanının Unesco’dan Lütfü Savaş sayesinde kazanıldığını belirterek, “Hatay adının temsil kabiliyeti olmayan kurumlar tarafından kullanılmasından son derece rahatsızız. Hatay Gastronomi Şehri’nin tescilli 600 çeşit yemeği var. Ama bizi kebap ile anıyorlar” dedi.

Gastronomi ile ilgili yapılacak tüm faaliyetlerde, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Gastronomi Evi’ni tayin ettiğini belirten, Aslan, İBB’nin ücretsiz verdiği stantların, söz konusu dernekler tarafından parayla, Hataylı bile olmayan kişi ve kurumlara satıldığı bilgisinin kendilerine de geldiğini kaydederek, sorunun belediyeler arası koordinasyon ile çözebileceğine vurgu yaptı.

“İBB iyi niyetle Hatay tanıtım günlerinde ücretsiz olarak sattığı stantları Hataylı bile olmayan ve Hatay adını kullanan, dernekler para ile sattılar. Tanıtım diye sundukları ürünler ise Hatay’ı temsil etmekten uzaktı.”

“İZMİR, BU DERNEK SİZİ Mİ TEMSİL EDİYOR, DİYE SORUYOR!”

Aslan, deprem dayanışması diye, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yine Hatay’dan bir dernekle ilgili bilgi almak üzere aradığını anlattı.

“Hatay belediyesinin adını kullanarak İzmir’de tanıtım günlerine girme talebinde bulunmuşlar. Hiçbir bilgimizin olmadığını, derneğe de hiçbir yetki verilmediğini belirttik. Tanıtım sahtekârlığına yol vermediler. Sorunlar iletişimle çözülür.”

MAVİ BAYRAK ÇALIŞMAMIZ DEPREM SONRASI ERTELENDİ

Hatay’ı temsil kabiliyeti olan dernek ve sivil toplum kuruluşlarına, “Mavi Bayrak” verilmesi konusunda başlatılan çalışmanın, depremle birlikte değişen öncelikler nedeniyle rafa kalktığını belirten Aslan, gelişmeler nedeniyle bu konunun yeniden ele alınacağını sözlerine ekledi.

KÖTÜ ÖRNEKLERLE HATAY’I RANTA ÇEVİRİYORLAR!

“Hayata tutunmak istiyorsak bizim normallerimizi yaşatmamız lazım.

Yeme içme sanatı Hatay’ı ayakta tutan bir kültürdür. Ve maalesef bunu farklı bölgelerde, kötü örneklerle ranta çeviriyorlar.”