İstanbul'da, kredi kartıyla gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık vakası gün yüzüne çıktı, ancak ilginç olan nokta dolandırıcının bir turist olmasıydı.

NTV'nin aktardığı habere göre, İstiklal Caddesi'nde bir giyim mağazasına gelen ve kendisini ABD'de yaşayan bir Filistinli olarak tanıtan turist, bir elbise beğendi. Kredi kartıyla ödeme yaparak 2500 lira ödeyen turist, mağazadan ayrıldı.

Mağazaya gelen kadın, aldığı ürünü beğenmediği gerekçesiyle şikayette bulundu. Bu süreçte banka, ödemenin geri iadesi için mağazaya başvurdu.

Gurbetçi vergisi hakkında açıklama Gurbetçi vergisi hakkında açıklama

İşletme sahibi, güvenlik kamerası kayıtları ve fişi delil olarak sundu. Ancak banka, ücretin iadesi için hesabın bloke edilebileceğini belirtti.

Kadın, aldığı üründen memnun kalmayarak mağazaya geri döndü ve şikayetçi oldu. Bu sırada banka, ödemenin geri alınması için işletmeye başvurdu.

Mağaza sahibi, güvenlik kamerası kayıtları ve fişle ödemenin gerçekleştiğini kanıtlamaya çalıştı. Ancak banka, ödemenin geri alınması için hesabın kısmen bloke edilebileceğini belirtti.

Avukatlar, işletmelere bu konuda uyarılarda bulundu. Bu örnekte olduğu gibi, işlem yapılan fişlerin kasada saklanması ve gerektiğinde kullanılmak üzere muhafaza edilmesi önemlidir, özellikle çok sayıda yabancı müşteriyle çalışılıyorsa güvenlik kamerası kayıtlarının tutulması ve saklanması da önem taşır.

Avukatlar, işletmeleri bu konuda uyararak, işlem yapılan slip'lerin kasada tutulması gerektiğini vurguladılar. Özellikle yabancı müşterilerle yoğun bir şekilde çalışılıyorsa, güvenlik kamerası kayıtlarının da saklanması ve gerektiğinde kullanılmak üzere hazır bulundurulması önemlidir.

İşletmeleri uyaran avukatlar, bu tür durumlarda yapılan işlemlerin slip'lerinin kasada saklanması gerektiğini belirttiler. Özellikle yabancı müşterilerle çalışılıyorsa, güvenlik kamerası kayıtlarının tutulması ve gerektiğinde kullanılmak üzere arşivlenmesi önemlidir.

Editör: Berkay Akıncı