Benzine hafta başı büyük zam!.. Benzine hafta başı büyük zam!..

Ajans 369 Özel

THY’nin 27 Ekim Cuma günlü TK 2852 sayılı 16.00 İstanbul-Ordu-Giresun havalimanı uçuşunda 30 dakika rötar bildirildi. Yolcular uçağa alınarak beklemeye başlandı. Ve saat 19.30’a kadar, üç kez uçuş parkuruna kadar hareketlense de, pilot, uçağın 15. sırada beklemede olduğunu açıkladı.

GECİKME NEDENİ AÇIKLANMIYOR!

Normal şartlar altında 15 uçaklık sıra 1 saatte gelebilirdi, ancak kule nedenini belirtmediği için pilotta 3,5 saatlik beklemenin nedenini açıklayamadı.

“Uçuşa hazır olduğumuz halde, kulede yaklaşık uçuş saati veremediği için bekleme süremizi açıklayamıyoruz.”

Diyeceksiniz ki, THY’nin Ordu/Giresun (OGU) uçuşlarında sorun olduğunu tek bir uçuşa bakarak mı anladınız?

Hayır!

Yine 27 Ekim tarihli 08’de uçması gereken uçuş, 11.20 yapılmış.

30 Ekim Pazartesi günlü TK7331 numaralı OGU-Sabiha Gökçen 10.45 uçuşu ise uçaktaki motor arızası nedeniyle 12.15’te yapılabildi.

SEYAHAT SİGORTASI DEVREYE GİRMEZ!

Sigorta Uzmanı Zeki Sayber, uçağın pist içinde yolcu ile birlikte trafiklenmesi, (pistte yürümesi) ile uçaktaki rötarın sıfırlandığını ifade ediyor.

Seyahat sigortalarında gecikme ve rötarla ilgili olarak 2 saatlik süre şartı aranıyor. 1 saat 59’dakikada bir pistte hareketlenen uçakta bekleme süresi sıfırlandığı için, aslında bu yolla hiçbir tazminat ödemeden sizi uçakta diledikleri kadar bekletebiliyorlar.

ORDU/GİRESUN UÇUŞUNDA RÖTAR RUTİNDEN!

Ordu halkı, havacılık şirketinin en bakımsız ve kötü uçaklarını Ordu-Giresun havalimanına yönlendirdiğini ve rötarın rutine döndüğünü anlatıyor.

Geriye tek bir bir soru kalıyor. Star Alliance üyesi ve Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi sloganını kullanan bir kurum, bu durumu kendine yakıştırabiliyor mu?

Ayrıca unutmayalım ki havalimanlarının yoğun dönemlerinde ya da günün yoğun saatlerinde, kalkış için tüm hazırlıklarını tamamlamış ve piste doğru harekete geçmiş uçakta bile uzun beklemeler olabilir. Kaptan pilotun “kalkış için 7. sıradayız” benzeri bir açıklamasını duyduğumuzda en iyi ihtimalle yaklaşık 25 dakika daha bekleyeceğiz demektir.

RÖTARLI UÇUŞ ŞAMPİYONU ŞİRKETLER

• Jin Air en çok rötar yapan havayolu şirketi. Uçuşların yüzde 85,48’i gecikmeli.

• Shenzhen Havayolları en uzun rötar süresine sahip havayolu. Ortalama gecikme 30 dakika.

• Air Arabia ise en çok uçuş iptali yapan şirket. Uçuş iptal oranı yüzde 91,63

• Dubai Uluslararası Havalimanı en çok gecikmenin yaşandığı merkez.

• Gimpo Uluslararası Havalimanı ise varışların en gecikmeli olduğu alan