Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hareketli günler yaşanıyor. TRT Haber'in aktardığına göre, bu hafta başında yeni ve sivil bir anayasa için ilk adımlar atılacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek süreci başlatacak. Aynı zamanda, Genel Kurul, enerji sektöründe yapılan düzenlemeleri içeren bir kanun teklifini görüşmeye devam edecek.

ENERJİ TARTIŞMASI

Bu teklife göre, Türkiye'de üretilen yerli doğalgaz ile farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz sıvılaştırılarak LNG olarak dünya piyasalarına sunulabilecek.

Bakanlar ve milletvekillerine büyük maaş zammı Bakanlar ve milletvekillerine büyük maaş zammı

Enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenecek. Destek, projelerin toplam bedelinin yüzde 30'unu geçmeyecek şekilde, en fazla 15 milyon lira ile sınırlı olacak.

İçme-kullanma suyu sağlanan rezervuarlar, sulak alanlar ve Kıyı Kanunu kapsamı dışındaki denizler, baraj gölleri, suni göller ve doğal göllerin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji kaynağı alanı olarak belirlenen bölgelerinde imar planına gerek olmadan yenilenebilir enerji üretim tesisleri kurulabilecek.

Acil durumlar veya afet bölgelerinde elektrik kesintilerini önlemek için geçici elektrik hizmetlerinin sağlanması, belirlenen prosedürler doğrultusunda karşılanacak.

KOMİSYON TOPLANTILARI

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'da, Türkiye Güreş Federasyonu, Afşin Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Mardin Valiliği, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri dinlenecek.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu ise AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanacak. Komisyona, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının temsilcileri bilgi verecek.

Editör: Berkay Akıncı