Demir çelik sektörüne baskın denetimler, sektörü bezdirdi!

Kamuda tasarruf beklerken, sanayiciye, üreticiye ve eli taşın altında olan piyasa oyuncularına eş zamanlı baskınlarla ceza yağdırıldığı ortaya çıktı.

Değerli dostlar, malumunuz, Türkiye ekonomisi ciddi bir darboğazda. Türkiye’nin dış ticaret açığı kronikleşirken, döviz krizine karşı olasılıklar arasında İMF öne çıkıyor.

Tüm bunların anahtarı üretim. Bununla birlikte, Türkiye’de bir yatırım isteksizliği de var.

Uluslararası yatırımcı hukuku bahane edip, gelmiyor, yerli yatırımcı ise kredi bulamıyorum, diyor.

İşte böyle bir tabloda, ekonominin dümenindeki Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf dönemine girileceğini açıkladı.

Bununla birlikte, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın TOGG ve Audi 6’nın üstüne, Audi 8’i üç yıllığına 17 milyon liraya kiralaması gündeme getirilerek, “Ne zaman?” diye soruldu.

Şimşek, yılın ikinci yarısını adres gösterdi.

Peki, o zamana kadar ekonomi yönetimi ne yapıyor, anlatalım…

Ekonomi yönetimi bugünlerde piyasalara ceza yağdırarak, ekonomiyi düzeltmeye çalışıyor.

Özellikle demir çelik sektörünü odağına alan denetimlerde, 20 bin tonluk çeliği tartmaya kalkan, beş denetçiyi sekreter odasında tüm gün oturtan yapıdan piyasaların illallah ettiği belirtiliyor.

“DENETİMLERİ YAPANLAR SEKTÖRDEN Bİ HABER!”

Konuyla ilgili bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir demir çelik üreticisi, “Ham maddenin nereden alınıp, hangi ülkeye satıldığını depodaki işçiye soran, on binlerce ton çeliği tartın, diyen bir iş yapış şekli söz konusu, iş bilmez denetçilerin tacizkar tutumu denetime uğrayan kurumları bezdirdi,” şeklinde konuştu.

“KEPENKLERİ KAPATIP GİDECEĞİZ!”

Ajans 369’a bilgi veren sektör temsilcileri, “Ceza yazmaya odaklı bir bakış açısıyla davranan bir denetim söz konusu. Demir çelik sektöründe, kara para akladığı için, maliyetine satış yapan ve piyasalara paraşütle inen kurumlar söz konusuydu. Denetimler o kurumlara değil de, onlarca yıldır piyasada olan kurumları odağına almış, görünüyor. Böyle giderse,. Kepenkleri kapatıp, gideceğiz!”

Değerli dostlar, tabii ki biz Mehmet Şimşek gibi Dünya Bankası referanslı değiliz. Ve onun kadar bilemeyiz. Yine de denetimlerin ayrımsız herkese eşit şekilde uygulanması ve eli taşın altında olanlara karşı daha yapıcı yaklaşılması daha doğru gibi görünüyor.

Ve ekonominin çarklarını çevirenlere saldırmak yerine, üretimin arttırılması iklimini tesis etmenin daha doğru olacağını anımsatmak isteriz!