OpenAI'nin geliştirdiği ChatGPT adlı sohbet botunun, Turing testini geçen ilk yapay zeka olduğunu iddia eden araştırmacılar, insan yanıtları ile botun yanıtlarını ayırt edemeyen pek çok kişi olduğunu belirtiyor.

Alan Turing tarafından önerilen "taklit oyunu" olarak bilinen Turing testi, yapay zekanın verdiği yanıtların insan veya makine tarafından mı verildiğini anlayamayan durumda, yapay zekanın gerçekten akıllı kabul edilmesi gerektiğini savunur.

Bilim insanları, ChatGPT-4'ün test deneklerinin yarısından fazlasını aldatabileceğini iddia ediyor. 500 katılımcı ile yapılan bir araştırmada, katılımcılar bir insanla, 1960'ların AI programı ELIZA ile, GPT-3.5 ile ve ChatGPT'nin son sürümü GPT-4 ile konuşturuldu.

Araştırmaya göre, beş dakikalık bir konuşmanın ardından katılımcılara GPT-4'ün insan mı yoksa yapay zeka mı olduğu sorulduğunda, katılımcıların %54'ü GPT-4'ü insan olarak algıladı. ELIZA, önceden programlanmış yanıtlar içerdiği için %22 oranında insan olarak algılanırken; GPT-3.5 %50 ve gerçek insan katılımcılar %67 oranında insan olarak algılandı. Araştırmacılar, bu çalışmanın insan-makine etkileşimlerinde bir dönüm noktası olduğunu ve GPT teknolojisinin evrimini vurguladıklarını belirtti.

Japonya'da 402 terabitlik internet hızı ölçüldü Japonya'da 402 terabitlik internet hızı ölçüldü

Editör: Berkay Akıncı