Tekirdağ'da kamyonet işçi servisine çarptı Tekirdağ'da kamyonet işçi servisine çarptı

Uzun yıllardır film sektöründe yer alan bilim kurgu filmleriyle insanlığın, yaşamın veya evrenin sonu adı altında filmler yapılıyor. Genel olarak doğal felaketler, astreoid, meteor gibi sebepler ortaya konarak bu filmler yapılır. Bilim insanları en sonunda bu filmleri bir şekilde bilgisayardaki simülasyonla gerçekleştirdi. 

İNSANLIĞIN SONUNU İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GETİREBİLİR
Evren milyarlarca yıl önce oluşmaya başladı ve günümüzde halen sürekli genişleyen bir yapıya sahip. Milyonlarca yıl önce büyük bir göktaşının çarpmasıyla dünyamızda yaşan dinozorlar ve canlılar yok oldu. Zamanla karalar birbirleriyle birleşti ve günümüzdeki bu hali aldı. Dünya üzerinde teknoloji öncesi ve teknolojinin gelişmesiyle binlerce felaket meydana geldi. 

İnsanlığın ürettiği yapay teknolojiler ve kimyasallar canlılara zarar vermekte. Bunun örneklerinden bazıları, Çernobil nükleer felaketi veya 2011 yılında meydana gelen Japonya depremindeki Fukuşima nükleer felaketi doğaya büyük zararlar vermişti. Büyük depremler, küresel ısınma, kullanılan taşıtların saldığı zararlı gazlar dünyamızı olumsuz şekilde etkiliyor. 

Simülasyona göre dünyaya bir meteor çarpmazsa eğer insanlığın çokta bir süresi kalmış gibi görünmüyor. Yayılan tehlikeli gazlar okyanusları ve iklimi aşırı derecede olumsuz etkilerken önümüzdeki 250 milyon yıl içinde dünya atmosferi tamamen karbondioksitle dolacak. Bu öngörüyü yapan simülasyon haklı çıkarsa, Dünya insanlık ve diğer tüm canlılar için yaşanmaz bir yer haline gelir.

Editör: Oğuz Bahadır