Söylemez: İsrail'e ambargo bile uygulayamayız, hamaset yapılıyor!

Ajans 369 Politika

Merkel sonrası Olaf Scholz gibi zayıf bir liderin de etkisi ile Avrupa’nın, İsrail Filistin savaşında tüm iradesini ABD’ye teslim ettiğini söyleyen, Eski Ekonomi Bakanı Söylemez, “Kendilerinin bile inanmadığı garantörlük iddiası ile iç kamuoyuna algı yapılıyor” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, Türkiye’nin ne İsrail’e ne de Filistin’e yaranamadığını belirterek, arabuluculuk önerilerinin de samimiyetsiz olduğunu kaydetti.

Özgür Özel hakkında iddia Özgür Özel hakkında iddia

“Seni arabulucu yapmazlar ki. Kendini kabul ettirememişsin. İnandırıcılığın yok. Kimsenin inanmadığı arabulucu iddialarını bırak da, yardımını yap!”

“NE ARAPLAR NE DE TÜRKİYE İSRAİL’E AMBARGO UYGULAYAMIYOR!”

İsrail ile ticaretin son 20 senede yüzde 532 arttığına işaret eden Söylemez, “Ne Araplar ne de Türkiye İsrail’e ambargo uygulayamıyor. ‘One minute’ şovundan başka Erdoğan bir şey yapamaz. Artık, ‘Rabia’ bile diyemiyor! AK Parti şov dışında ABD ya da İsrail’e karşı çıkamaz. En çok korktukları ABD’dir!”

“BAHÇELİ’DE GERİ ADIM ATTI!”

MHP Devlet Başkanı Bahçeli’nin İsrail’i uyarırken, “Yoksa Türkiye gereğini yapacaktır!” sözünü ucuz hamaset olarak değerlendiren Söylemez, “Siyasal İslam hamaset yapar, paraya tapar ve Amerika’dan korkar. Bahçeli’nin de iş ciddiye binince ‘Bunu kastetmedim, ben Türkiye’nin garantörlüğünü kasttetim’ sözüyle geri adım attı.”

“NE İSRAİL’İN NE DE HAMAS’IN SAVAŞININ İÇİNDE OLAMAYIZ!”

Söylemez, Türkiye’nin ne İsrail’in ne de Hamas’ın savaşının içerisinde olamayacağını vurgulayarak, “Çocuklara gıda, süt yardımını sonuna kadar yapalım. Ama ucuz hamasetin içeride halkı galeyana getirmekten başka bir etkisi yok!” dedi.