31 Mart yerel seçimlerinde 0,07 oy alabilen Ahmet Davutoğlu'nun liderliğindeki Gelecek Partisi, istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda, İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin ile birkaç yönetici, Davutoğlu'na yönelik ciddi eleştirilerde bulundu.

Selim Temurci, Gelecek Partisi'nin neden halktan oy alamadığını sorgulayarak, odak seçimlerinde neden başarısız olduklarını ve hatta genel başkanın memleketi Konya Taşkent'te bile neden destek görmediklerini vatandaşa sormalı ve partiye köklü bir yenilenme gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, özellikle milletvekillerinden sadakat beyannamesi imzalatma girişimi sonrasında bazı milletvekillerinin tepkisi de dile getirildi.

Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Davutoğlu'na açıkça olağanüstü kongre çağrısında bulunarak, bazı partililerin de bu talebi desteklediğini ifade etti.

Şahin, partinin mevcut durumunu kabul etmenin yanlış olduğunu belirterek, yeni bir siyasi ve teşkilat yapılanması için olağanüstü kongreye gitme teklifinde bulundu.